Időszakos, szezonális használatra ideális megoldás egy könnyen és gyorsan felállítható hagyományos jurta, mely a téliesített, szigetelt jurtáktól eltérően egyrétegű ponyvaborítással készül. Egy általunk készített 6 méter átmérőjű jurtát - mely személyautóval is könnyen szállítható - 2-3 gyakorlott ember akár másfél óra alatt is fel tud állítani. Ezen túl akár egy 15-20 fős társaságnak is remek csapatépítés lehet egy ilyen jurta felállítása.

Ajánljuk nyári rendezvényekhez, táborozásokhoz, illetve minden olyan fedett és szélvédett helyiségigény esetén, ahol szempont az esztétikum, vagy a hagyomány tisztelete.

Méretek

A jurták mérete tág határok között változhat. A leggyakoribb a 6 méter átmérőjű változat, de a 4 méteres kisebb jurtáktól egészen a 8 méteres közösségi térként funkcionáló jurtákig minden igényt ki tudunk elégíteni.

Anyagok

A felhasznált anyagokat tekintve a hagyományos megoldások a járatosak. Az I. osztályú borovi és vörösfenyő faanyagok mellett ló, ill. marhabőr szegekkel készült kerege-kapcsolatokat alkalmazunk, míg a külső ponyvát illetően pamut és poliészter szövetek, illetve kevert szálas anyagok jöhetnek szóba elsősorban a tervezett funkció, és használati körülmények függvényében.